Томпсон организовао концерт у Чавоглавама, полиција заплијенила усташка обиљежја

Хина
Томпсон организовао концерт у Чавоглавама, полиција заплијенила усташка обиљежја

Загреб - Обиљежавање Дана побједе и 18. годишњице акције “Олуја”, у којој је више од 2.000 Срба убијено, а 250.000 протјерано, јуче је одржано и у родном мјесту пјевача Марка Перковића Томпсона, Чавоглавама, јавили су хрватски електронски медији.

Агенција Хина пренијела је изјаву портпарола шибенско-книнске Полицијске управе Марице Косор да је прије Томпсоновог концерта полиција “одузимала упаљаче са неприкладним обиљежјима, а од још двије особе одузела мајице с усташким обиљежјима, односно словом 'У'“.

Код једне особе пронађена је и заплијењена дрога, а свима је издат прекршајни налог за плаћање новчане казне, наводи хрватска агенција.

Према подацима полиције, на концерту се окупило приближно 80.000 особа, десетак хиљада више него прошле године, наводи Хина.

Портал “Индеџ.хр” саопштио је да су на штандовима заплијењене мајице, заставе и упаљачи са симболима НДХ.

- Свима честитам данашњи празник - рекао је Томпсон обраћајући се окупљенима, а водитељ је на почетку концерта позвао све Хрвате из БиХ да се у октобру “окупе у својим кућама како би се пријавили на попису становништва који ће се тада обављати у БиХ”.

- Не смијемо дозволити да Хрвати у БиХ постану национална мањина - рекао је водитељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана