Томпсон демантовао да је добијао новац од ХДЗ-а

Агенције
Томпсон демантовао да је добијао новац од ХДЗ-а

Загреб - Контроверзни хрватски музичар Марко Перковић Томпсон демантовао је данас на суђењу бившем премијеру Хрватске Иви Санадеру у случају “Фими медија” да је од ризничара ХДЗ-а добио пола милиона евра, преносе агенције.

Томпсон је пред загребачким Жупанијским судом рекао да је био шокиран и изненађен када је чуо да је бивши директор Царинске управе и ризничар ХДЗ-а Младен Баришић рекао да му је дао 515.000 евра.

- Нико ми никад није дао, ни понудио новац и због тих сам тврдњи имао много неугодности. Не знам који је Баришићев мотив, јер га не познајем - рекао је Томпсон на суду.

Он каже да је једном био на царини, гдје је носио CD, слике и карте за концерт и да није добио никакав новац.

Одговарајући на питања тужиоца, Томпсон је потврдио да му је Пореска управа 2007. године утврдила несразмјер између прихода и имовине у износу 175.000 евра.

На клупи за свједоке данас се није појавио пјевач Мишо Ковач, који је своје одсуство образложио болешћу и приложио суду медицинску документацију.

Тужилаштво тврди да су Томпсон и Ковач примали новац из страначког “црног фонда” који је створен извлачењем новца из државних фирми и институција преко маркетиншке агенције “Фими медија”.

Ковачу су плаћали да пјева на страначким предизборним скуповима, док је Томпсону плаћено да не пјева за хрватску десницу, јер се вјеровало да ће те странке узимати бираче ХДЗ-у.

У наставку суђење свједочио је и бивши предсједник Хрватске странке пензионера Владимир Јордан, који је одбацио тврдње Баришића да је примио 67.000 евра да би његова странка ушла у коалицију са ХДЗ-ом.

- Никада нисам сам ишао на преговоре код Санадера и никада нисам тражио финансијску помоћ за своју странку - рекао је Јордан.

Бившем хрватском премијеру Иви Санадеру, странци ХДЗ, њеном бившем портпаролу Ратку Мачеку и осталима суди се у случају “Фими медија” за извлачење око 18 милиона КМ из државних институција и компанија, те пуњење страначког “црног фонда”.

Кривицу су признали Баришић, власница агенције “Фими медија” Невенка Јурак и бивша ХДЗ-ова благајница Бранка Павошевић. ХДЗ је прва хрватска политичка странка оптужена за корупцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана