Томашевић: Очекујем цивилизован пренос власти у Загребу

Г.С.
Томашевић: Очекујем цивилизован пренос власти у Загребу

ЗАГРЕБ - Нови градоначелник Загреба из зелено-лијеве коалиције Можемо Томислав Томашевић, у првом интервјуу након избора, рекао је да очекује да ће пренос власти у престоници Хрватске бити цивилизован.

Томашевић је рекао да ће у наредним данима паралелно разговарати с СДП-ом о сарадњи за већину у загребачкој скупштини и водити разговоре с градским челницима и управом Загребачког холдинга, на основу чега ће ићи у транзицију према новом моделу управљања градом који ће се одвијати у неколико фаза.

Осврћући се на кампању коју је против њега водио противкандидат Домовинског покрета Мирослав Шкоро која је, како је оцијенио, посебно прошле двије недјеље била "прљава", Томашевић је у интервјуу Хини рекао да не би волио да се тако нешто понови на било којим изборима у Хрватској.

Истакао је да од постојеће градске власти очекује цивилизовани пренос власти, а највише га занима финансијско стање града, али и да град настави да функционише.

Поручио је да од сада нема више недодирљивих и да жели да буде градоначелник свих Загрепчана.

- Ако непрописно паркирам ауто, очекујем да ме казни запосленик "Загребпаркинга" или комунални редар, зависно о ситуацији. Ако то направи моја замјеница или замјеник, моја супруга, исто тако - напоменуо је Томашевић.

Додао је да му је то изузетно битно и да ће то грађани осјетити одмах.

- Својим ћемо се начином управљања градом потрудити заслужити одобравање и оних грађана који нису изашли на изборе или су гласали за друге кандидате - рекао је Томашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана