Током роњења у Хрватској погинуле двије жене

Г.С.
Током роњења у Хрватској погинуле двије жене

КОРЧУЛА - Словеначки ронилачки савез објавио је да је код Сушца настрадала њихова чланица Ирена Чок, предсједница љубљанског удружења за истраживање мора и чланица Надзорног одбора Словеначког ронилачког савеза.

Код Блата на Корчули јуче је током роњења уз инструктора смртно настрадала 39-годишња држављанка Словачке, док је истог дана само пар сати касније током роњења настрадала 46-годишња држављанка Словеније, јавља Морски.хр. 

"У послијеподневним сатима, точније око 14.30 у општини Блато 100 метара од обале, приликом роњења на дах уз групу ронилаца и инструктора роњења, примијећено је да 39-годишња држављанка Словачке плута на површини. Покушана је реанимација на лицу мјеста, но мртвозорница је констатовала смрт у 17.30. Обавијештено је Жупанијско државно тужилаштво у Дубровнику, а тијело превезено на патологију ради обдукције којом ће се утврдити узрок смрти", потврдила је за morski.hr Андријана Бискуп из Дубровачко-неретванске полицијске управе.

"Истог дана, око 18.30 сати двоје држављана Словеније, мушка особа у доби од 64  и женска особа у доби од 46 година с ронилачком опремом су ронили на предјелу отока Сушац, општина Ластово. Приликом изрона с дубине од око 50 метара, прво је изронила женска особа, а након ње и мушки рониоц који ју је затекао како плута без свијести", казала је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана