Током евакуације нестала велика количина цигарета из Луке Бар

Срна
Foto: РТЦГ

ПОДГОРИЦА- Велика количина цигарета одвезена је камионом из једног складишта у Слободној зони Луке Бар, утврдили су надлежни из Управе прихода и царина.

Вршилац дужности директора прихода и царина Милена Петричевић навела је да за сада не може прецизирати количину несталих цигарета нити износити детаље.

Она је истакла да је због тога суспендовала пет цариника у чијој смјени се то дешавало.

Петричевићева је објаснила да је крађа откривена данас, након што су службеници Управе кренули у попис цигарета и дуванских производа смјештених у складиштима Слободне царинске зоне.

"Индикативно је, а можда и случајно, да се јуче, када је требало да започнемо попис, десила дојава о бомби у Луци Бар, због чега су сви, па и службеници Управе морали бити евакуисани. Активности смо започели данас, пописујући складишта у Порт оф Адрија, међутим, и та активност морала је бити прекинута због сазнања које је утврдио запослени у Царинској испостави Слободне зоне - обиласком одређеног складишта, да је физички оштећена заштитна пломба постављена 1. јануара", рекла је Петричевићева.

Запослени је о томе, сходно хијерархији, обавијестио првог претпостављеног, а он Петричевићеву као старјешину органа.

"Након тога сам у договору са помоћником за Сектор безбједности издала налог Порт оф Адрији да прегледом снимака надзорних камера утврде да ли је само оштећена пломба или је евентуално било улазака у складиште. Увидом у снимљени материјал са надзорних камера утврђено је да је у то складиште више пута улазило одређено транспортно средство", навела је Петричевићева.

Она је додала да је након тог сазнања обавијестила директора Управе полиције Зорана Брђанина.

"Очигледна је спрега мафије са појединцима у Луци и Царинама. Знам да је три мјесеца, колико сам на челу Управе, кратак период, али и данас им поручујем да сам од првог дана намјерна да станем на реп мафији, а ријеч је о озбиљним криминалним групама", рекла је Петричевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана