Током деложације приведен и Синчић

Агенције
Током деложације приведен и Синчић

Загреб - Током деложације у загребачком кварту Трње полиција је данас привела и највеће изнанађење првог круга предсједничких избора у Хрватској, Ивана Вилибора Синчића, као и чланове удружења "Живи зид", јавља Хрватска радио-телевизија.

Како је прецизирано, око 40 припадника Удружења, на челу са Синчићем, није успјело да спријечи данашњу деложацију. Интервентна полиција је нешто послије 10 сати пробила врата куће у којој су били и чланови "Живог зида", након чега су их једног по једног износили напоље.

Ради се о деложацији породице Божић у Карашићевој улици 20. Бившег бранитеља Божића одвела је Хитна помоћ, док је полиција ухапсила и Синчића који је прешао полицијску ознаку с намјером да фотографише деложацију.

"Живи зид", чији је Синчић био кандидат за предсједника државе и елиминисан из трке за мјесто на Пантоивчаку у првом кругу, на својој Фејсбук страници је објавио да је Божић бивши члан ХДЗ-а.

На спречавање деложације "Живи зид" је позвао и предсједничке кандидате Иву Јосиповића и Колинду Грабар-Китаровић, али се, како је наведено, они нису одазвали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана