Тодосијевићу одложена затворска казна за два мjесеца,адвокат обавијештен неформално

Танјуг
Тодосијевићу одложена затворска казна за два мjесеца,адвокат обавијештен неформално

ПРИШТИНА - Бившем предсједнику општине Звечан Ивану Тодосијевићу, кога приштинске власти терете за негирање случаја Рачак, мјера издржавања затворске казне одложена је за два мјесеца, рекао је вечерас за Танјуг његов бранилац, адвокат Небојша Влајић, уз напомену да је о томе неформално обавијештен и да није примио рјешење.

-Обавештен сам усмено и неформално, али решење нисам примио. Можда ће бити сутра - рекао је Влајић.

Медији који извјештавају на абанском пренијели су да је портпаролка Основног суда у Приштини Мирљинда Гаши потврдила одлагање казне Тодосијевићу за два мјесеца. Предсједнику Привременог органа општине Звечан Ивану Тодосијевићу 28. марта стигао је позив да се 3. априла јави у притворни центар на издржавање затворске казне због његове изјаве о Рачку, а да му претходно није уручена пресуда.

 Тодосијевић је први пут првостепено осуђен крајем 2019. године у Приштини на двије године затвора због изјаве коју је дао на обиљежавању 20 година од НАТО бомбардовања у Звечану, када је рекао да је случај Рачак измишљен и искоришћен као повод за бомбардовање тадашње Савезне Републике Југославије.

Првостепену одлуку потврдио је касније и Апелациони суд у Приштини, а браниоци Тодосијевића су потом жалбу поднели Врховном суду. Вијеће тог суда одлучило је да врати случај на поновно суђење. Тодосијевић је на поновном суђењу осуђен на казну затвора у трајању од једне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана