Tодорићи са швајцарских рачуна Агрокора извукли скоро девет милиона евра

Агенције
Tодорићи са швајцарских рачуна Агрокора извукли скоро девет милиона евра

Породица Ивице Тодорића са швајцарских рачуна Агрокора извукла је најмање 64 милиона куна (8,6 милиона евра), објавио је Јутарњи лист, позивајући се на налаз форензичног финансијског вјештачења пољске компаније КПМГ.

Вјештачење КПМГ-а Пољска, које је израдио бивши управник те фирме у Хрватској и БиХ Исмет Камал, подржава све кључне тезе оптужбе у предмету против Тодорића и осталих, односно инкриминације тешке више од милијарду куна, наводи овај лист.

Централни дио истраге односи се на лажирање финансијских биланси Агрокора од 2006. до 2015. године и неосновану исплату дивиденде Ивици Тодорићу и његовој холнадској компанији Адриа Гроуп Холдинг БВ.

Како се наводи, Агрокор је заправо кроз цијели тај период пословао с губицима, тако да није било мјеста за исплату дивиденде власнику, а ради се о укупно 710 милиона куна (96,1 милион евра).

Један од занимљивијих дијелова вјештачења односи се на пословање Агрокорове фирме-кћерке у Швајцарској, Агрокор АГ у Зугу, или на односе Ивице Тодорића и његове породице с овом фирмом.

Тужилаштво Тодорића терети да је средства Агрокора АГ годинама користио за приватне потребе те да је за себе извукао најмање 64 милиона куна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана