Тодорић тражи подршку од добављача

Срна
Тодорић тражи подршку од добављача

Загреб - Власник "Агрокора" Ивица Тодорић затражио је данас од представника добављача да подрже најављено реструктурисање овог концерна, како би могли да наставе пословну сарадњу.

Он је послије заједничког састанка рекао да је представнике добављача упознао о стању у концерну и о плановима за наставак пословања.

Добављачи, којима "Агрокор" дугује укупно 2,1 милијарду евра /16 милијарди куна/, истакли су да је овај концерн један од њихових најзначајних партнера и да су спремни да га снажно подрже у процесу реструктурисања, али и да очекују да ће и њихови интереси бити максимално заштићени, преносе хрватски медији.

Хрватски "Агрокор" има проблем са ликвидношћу због нагомиланих дугова у износу од шест милијарди евра, од којих највећи дио доспијева на наплату 2020. године. Овај концерн сву добит већ троши само на отплату камата.

Улогу лидера у тражењу рјешења преузела је Сбербанка, која држи више од половине дуга "Агрокора".

Из ове банке недавно је потврђено да не разматрају могућност затварања тренутних кредитних линија "Агрокоровим" компанијама и да ће наставити да пружају финансијску подршку усмјерену ка стабилизацији текућег пословања концерна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана