Тодорић поднио оставку на мјесто предсједника Надзорног одбора Агрокора

Срна
Тодорић поднио оставку на мјесто предсједника Надзорног одбора Агрокора

Загреб - Ивица Тодорић поднио је данас оставку на мјесто предсједника Надзорног одбора /НО/ "Конзума", саопштио је оснивач концерна "Агрокор".

У саопштењу се наводи да, од 10. априла када је Владин повјереник Анте Рамљак преузео управљање "Агрокором", Тодорић ни на који начин није учествовао у било каквим радњама у вези са компанијом.


"За мене је потпуно неприхватљиво да учествујем у било каквим управљачким, надзорним или било којим другим органима жАгрокораж. Од управе сам очекивао да ће, у складу са законом, спровести све одлуке у вези са мојим разрјешењем са свих управљачких, надзорних и осталих функција, а у чему нисам лично желио да учествујем", навео је Тодорић у саопштењу.

Он каже да није могао претпоставити да управа "Агрокора" не може спровести своје одлуке путем органа управљања.

"Насталу ситуацију видим искључиво као резултат неуспјелог договора управе са једним од дугогодишњих пословних партнера жАгрокораж. Будући да управа није ријешила ту ситуацију, иако има и могућност и одговорност за то, поднио сам оставку на мјесто предсједника НО жКонзумаж", наводи Тодорић.

Рамљак је изјавио раније данас, након скупштине дионичара "Конзума", да представници дионичара нису гласали за опозив Тодорића са мјеста предсједника Надзорног одбора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана