Тодорић оптужио владу и Рамљака да воде хибридни рат

Срна
Тодорић оптужио владу и Рамљака да воде хибридни рат

Загреб - Оснивач и власник концерна „Агрокор“ Ивица Тодорић поново је оптужио Владу Хрватске и ванредног управника концерна Анту Рамљака да воде хибридни рат против Хрватске.

Тодорић је критиковао Рамљака и хрватску Владу што не желе да објаве уговор са фондом из Хонг Конга, којем су већ раније за кредит заложили сву имовину „Агрокора“.


Он упозорава да је сада и оно највредније што „Агрокор“ има, препознатљиви брендови, препуштени фонду којем је немогуће видјети власнике.

„Када се из Хрватске износи највећа вриједност која је национални понос, али и стотине милиона евра стечених мутним кредитним пословима, када се троши пола милијарде куна за одабране савјетнике, Влада је у имагинарном свијету специјалног хибридног рата“, навео је Тодорић на свом блогу.

Он тврди да је специјални хибридни рат озакоњена пљачка „Агрокорових“ вриједности, које Рамљак под патронатом хрватске Владе износи ван Хрватске.

Тодорић, који је осумњичен за милионске проневјере у „Агрокору“, предао се 7. новембра полицији у Лондону.

Лондонски суд пустио га је на слободу након што је платио 100.000 фунти кауције.

Према одлуци суда, Тодорићу је одузет пасош и мора да носи електронску наруквицу, а наредно рочиште заказано је за наредну годину. /крај/бв/ск

Радојичић: Спектакл за новогодишње празнике

Бањалука - Управа града Бањалука организовала је дочек Нове године на отвореном, а Бањалучани и туристи моћи ће током три дана да уживају у концертима популарних пјевача и бендова.
Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да ће у новогодишњој ноћи наступити Лукијан Ивановић, „Лексингтон бенд“ и Никола Роквић.

„Новогодишњи програм почеће у суботу, 30. децембра, када ће наступити Сергеј Ћетковић и Ивана из групе жНегативж. За понедјељак, 1. јануар, заказали смо наступе Тонија Цетинског и Џенана Лончаревића“, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да ће програм бити занимљив за туристе из цијелог региона, те да Бањалуку највише посјећују гости из Словеније, Србије и Хрватске.

„Већ сада је веома тешко наћи слободан смјештај за новогодишње празнике у Бањалуци. Од отварања жЗимзоградаж, 1. децембра, па све до 15. јануара, Бањалука ће имати музичке и забавне програме који ће у наш град привући и велики број туриста“, истакао је Радојичић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана