Тодорић: Катастрофа и хрватска срамота

Срна
Тодорић: Катастрофа и хрватска срамота

Лондон - Оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић у изјави за медије након данашњег рочишта у Вестминстерском суду у Лондону поводом захтјева Хрватске за његово изручење све заједно је назвао катастрофом и хрватском срамотом, преносе хрватски медији.

"Катастрофа. Хрватска срамота. Добио сам одлуку од Жупанијског суда о блокади моје имовине и сад неко каже да сам украо. То је толико незнање, то је безочно уништавање имовине, капитала, рушење устава у једној земљи која је чланица ЕУ, али ето, догађа се", рекао је Тодорић.

Одговарајући на питање да ли мисли да ће бити изручен Хрватској, Тодорић је поручио: "Неће им успјети".

На питање да ли вјерује да би имао поштено суђење у Хрватској, Тодорић није дао конкретан коментар. "Не бих суд коментарисао, но ви сами све видите", рекао је Тодорић.

Одговарајући зашто се није бранио у Хрватској, Тодорић је рекао да "су се припремали да га ухапсе".

"Овдје су ми људска права заштићена и овдје ћу се борити за истину", поручио је Тодорић.

Одлука о могућем изручењу Тодорића Хрватској биће објављена 20. априла, рекла је данас судија Вестминстерског суда у Лондону Ема Арбутнот на завршетку саслушања поводом захтјева хрватског правосуђа.

Тодорић и још 14 људи су под истрагом у Хрватској због дужничке кризе у "Агрокору", компанији која у Хрватској и региону запошљава 60.000 људи и над којом је надзор преузела Хрватска.

У "Агрокор" је прошле године због дугова већих од пет милијарди евра уведена привремена управа.

Тодорић је побјегао из Хрватске и склонио се у Лондон, гдје је ухапшен 7. новембра на основу европског налога који је расписала Хрватска, а истог дана је пуштен на слободу уз гаранцију од сто хиљада фунти и мјере опреза.

Бивши шеф "Агрокора" је посредством друштвених мрежа одбацио кривицу, оптуживши високе хрватске званичнике за политички прогон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана