Тиват под блокадом, мета полиције крстионица на Михољској превлаци (ВИДЕО)

ГС
Тиват под блокадом, мета полиције крстионица на Михољској превлаци (ВИДЕО)

Након јутрошњег рушења конака манастира Светог Василија код Улцињу, лако би се могло десити да данас дође и до новог насртаја на Крстионицу на Михољској превлаци, упозорава грбаљски парох, отац Мијајло Бацковић, који са лица мјеста позива народ да брани крстионицу.

- У свјетлу јутрошњих напада на манастир Светога Василија у Улцињу очекивано је да је полиција која је дошла у огромном броју у мали град Тиват, а са њима и иста екипа интервентне из Херцег Новог која је била првог на други април када су нападали манастир, дакле - дошла због крстионице - каже Бацковић за Спутњик.

Отац Бацковић каже да у цркви знају у ком духу се креће цијела прича, те да ће режим то покушати циљано да уради.

- У сваком случају, ми смо овдје на Михољској превлаци, народ се окупио и окупља се и нећемо наравно дати да се сруши наша светиња. Чекамо, дежураћемо и сви смо спремни - каже отац Мијајло, уз напомену да не постоји правни основ за рушење крстионице.

- У случају да дођу овдје, то би било класично правно насиље и безакоње, зато што смо ми на суду оборили рјешење о рушењу наше крстионице. Што значи да би они морали на суду да добију ново рјешење, а ту би морао да буде присутан и наш адвокат. Али пошто живимо у земљи безакоња, очекивано је да они и поред свега тога опет крену на наш манастир, јер су и прошли пут кренули без икаквог налога - упозорава Бацковић.

Грбаљски парох такође подсјећа и на стару изреку да "онај кога је змија ујела и гуштера се боји".

- Ми се не бојимо, али смо спремни и очекујемо да се у свјетлу догађаја и овдје нешто деси, поготово што пратимо кретање полиције, а Тиват је мали град који је потпуно блокиран и на сваком скретању су полицајци са марицама и из интервентне јединице. 

Ријечи пароха можете послушати овдје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана