Титов Галеб се издаје на 30 година

Танјуг
Титов Галеб се издаје на 30 година

Ријечка Градска управа расписала је конкурс за 30-годишњу концесију за економско коришћење некадашњег Титовог брода "Галеб", који је сада заштићен као културно добро Републике Хрватске.

У саопштењу Градске управе наведено је да процјењена вредност концесије за 30 година износи 10,3 милиона евра, а према студији оправданости давања концесије, концесионар на Галебу треба да осигура музејски простор површине 507,10 квадратних метара, рекреациони центар, хостелски и хотелски смјештај, ресторан, конгресни центар и бар, преноси "Слободна Далмација".

Предвиђено је, такође, да концесионар треба да о свом трошку обави све радове на уређењу брода и привођењу намени економског коришћења, без могућности повратка уложеног новца.

Уз то, радови морају да буду у складу с условима и уз сугласност Конзерваторског одјељења у Ријеци Министарства културе Републике Хрватске, док пројекат уређења треба дати на одобрење граду Ријеци.

Брод ће бити на везу на Ријечком молу, конкурс је отворен до 24. марта 2015. године, а критеријум за избор биће најповољнија понуда. Брод Галеб, на основу рјешења Министарства културе Републике Хрватске од 30. октобра 2006. године, припада културном добру, па је од 2011. године под трајном заштитом, у складу са Законом о заштити и очувању културних добара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана