Тешки злочин у Лици: Син осумњичен да је убио оца на спавању

Срна
Тешки злочин у Лици: Син осумњичен да је убио оца на спавању

КАРЛОВАЦ - Двадесетогодишњем Игору Вукадиновићу је Жупанијски суд у Карловцу одредио једномјесечни притвор због сумње да је сјекиром убио оца на спавању.

Истражни судија Анте Ујевић је потврдио да је младић осумњичен за посебно тешко кривично дјело за које закон предвиђа казну од 21 до 40 година затвора.

Он је навео да се осумњичени бранио ћутањем и да није признао кривично дјело.

Жупанијско тужилаштво је објавило како постоји основана сумња да је двадесетогодишњак осумњичен да је јуче у породичној кући у мјесту Рапаин Кланац задао ударце у главу оца који је спавао и нанио му повреде од којих је умро на лицу мјеста.

Ујевић је потврдио да је убиство почињено сјекиром, преносе хрватски медији.

Поред сумње да је убио оца, притвор младићу је одређен и због опасности да би на слободи могао да утиче на свједоке.

“Треба испитати више свједока, а како су то све његови сусједи и родбина треба отклонити ту опасност”, рекао је судија Ујевић.

Педестдвогодишњи Никола Вукадиновић јуче у породичној кући у Рапаином Кланцу, општина Бриње, задобио више удараца по глави од којих је умро на лицу мјеста, а тужилаштво је навело да је утврђено да су ударци жртви нанесни неким оруђем и да је недвосмислено преминуо насилном смрћу.

Хрватски медији јуче су јавили да је убијени Вукадиновић власник ОПГ-а /породичног пољопривредног газдинства/ који је у мјесту код Оточца живио са двадесетогодишњим сином и десетогодишњом кћери, а има још једну одраслу кћер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана