У Грчкој се срушио украјински авион који је полетио из Ниша VIDEO

Танјуг
У Грчкој се срушио украјински авион који је полетио из Ниша VIDEO

АТИНА - Авион који се срушио код града Кавала на сјеверу Грчке украјински је Антонов Ан-12БК који је летио из Ниша за Аман, објавио је портал “Флајтрадар 24”.

У питању је авион украјинске компаније “Меридијан”, наводи се на “Твитер” налогу портала.

Додаје се да су посљедњих пет летова Ан-12 били ка Паризу, Сарајеву, Београду, Анкари и Нишу.

Авион је полетио из Ниша синоћ у 20.26 часова, али је на око пола пута преко Егејског мора направио заокрет назад према копну.

“Флајтрадар24” наводи да је посљедњи сигнал из летјелице послат у тренутку када је авион био на висини од око 106 метара, око 36 километара од аеродрома у Кавали.

Грчки медији јавили су да се теретни авион који је летио из Србије за Јордан срушио у близини Кавале.

Према писању портала “Прототема”, има индиција да је у авиону било муниције због чега је координационо тијело одлучило да пошаље поруку становништву у насељима Палеохори и Антифилиппи, да остану у својим домовима са затвореним прозорима јер ће током јутра трупу авиона прићи специјални тимови.

Вјерује се да је у паду авиона погинуло свих осам чланова посаде.

Извјештаји сугеришу да је авион у ваздуху изгубио четврти мотор и да се прије пада запалио.

Грчка цивилна авијација је саопштила да је пилот успио да обавијести власти о проблему са једним од мотора авиона, као и да су му дали опцију да слети или на аеродром у Солуну или Кавали. Пилот се опредијелио за Кавалу која је била ближе пошто мора да изведе принудно слетање.

Готово одмах након тога, комуникација са авионом је изгубљена и летјелица се срушила на око 40 километара западно од аеродрома у Кавали, преноси АП.

Експлозије су одјекивале читаве ноћи у околини мјеста пада авиона, наводе локални становници, који кажу да су непосредно прије несреће видјели ватрену лопту и траг од дима на небу.

Грчки “ЕРТ” је пренио да су на лице мјеста упућени експерти за експлозиве којима ће ће прикључити стручњаци из грчке Комисије за атомску енергију.

Министар одбране Србије Небојша Стефановић одржаће данас конференцију за новинаре у 8.30 часова, а РТС сазнаје да је тема пад украјинског авиона, који је летио из Србије за Јордан.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана