Тата преминуле бебе у Петрињи: Отишао је наш Фран, тешко ми је

24sata
Foto: Printscreen

ПЕТРИЊА - Над бебом која је јутрос преминула покушана је реанимација већ у возилу Хитне помоћи, екипа је наставила реанимацију и у болници, али су послије извјесног времена могли само констатовати смрт, рекао је директор сисачке болнице.

"Било је све океј. Не знам, не знам. Биће обдукција, не знам што бих рекао. Јако нам је тешко. Био је на лијечењу. Звао се Фран, не знам, не знам. Рекли су да ћемо све сазнати кад буде обдукција, у сузама" је рекао Јасмин, отац двомјесечне бебе која је јутрос преминула у контејнерском насељу у Петрињи.

Насељем је владао мук, чуо се тек понеки корак и шумор људи који су долазили до контејнера породице како би изразили саучешће.

Мајка је стајала на вратима, од суза није могла доћи до ријечи. У исто вријеме, Франов старији брат је све проматрао и наставио с игром.

Дјете, што би друго радило, говоре окупљени комшије. Испред контејнера горили су бијели лампиони. Многе од њих донијели су комшије и, сви су шокирани и ријетки су хтјели нешто коментарисали. Једноставно, кажу, не могу. Тешка их је судбина задесила, добацују нам.

- Велика трагедија, срце ме стеже. Јој, Боже... Нека само да снаге мајци да издржи све ово. Није јој лако, ево и мени је тешко да једва говорим, а замислите како је мајци. Рано ујутро је дошла Хитна помоћ. Знали смо да је мали болестан, али не толико. Мислили смо да долази по неког старијег. Знате, пуно је ту болесних људи у контејнеру, али нисам ни помислила да би то могао бити мали. Видјела сам да су ипак доктори дошли до њих и брзо су отишли. Звук је био застрашујући. А онда смо исти дан нешто касније видјели полицију како долази до њих. Трагедија, трагедија... - с кнедлом у грлу говори комшија док стоји наслоњена на свој контејнер, односно дом од великог петрињског потреса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана