Такмичење у излежавању још траје: Учесници ни након 18. дана немају намјеру одустати

ГС
Foto: Анадолија

У Црној Гори је и ове године организовано такмичење у лежању. Борис Крунић, један од организатора, јавио се из Етно-села Брезне гдје се одржава такмичење и објаснио како све тече.

Претходних година такмичење се најчешће завршавало четврти или пети дан, а сада је већ 18. дан такмичења и преостало је седам такмичара. Први дан их је било 21.

-Читав живот слушамо вицеве и приче па смо дошли на ову интересантну и шаљиву идеју да направимо такмичење. Видите до чега је дошло, више није ни регионално него међунардно. Имали смо такмичаре из Украјине, Русије – каже Крунић.

Ове године су повећали награду, па сада побједник осваја 1.000 евра.

-Не знам је ли то мотив да они леже у оволиком броју, али упорни су – изјавио је Крунић.

Такмичари могу устати сваких осам сати на 10 минута да оду до тоалета и имају редовне оброке. Дозвољени су им мобилни телефони, књиге, лаптопи. Укратко, све што могу радити лежећи је дозвољено.

Дубравка је једна од седморо преосталих, а прије двије године је била побједница. Каже да се ове године пријавила више због наговора пријатеља и обитељи.

– Већ четврти, пети дан телефон досади, више проводимо вријеме разговарајући једни с другима него на телефону – поручује Дубравка.

– Ја сам до ове године била шампион у излежавању, а радим два посла, радим као куварица, и ово ми је баш добро дошло да одморим – додаје она.

Друга такмичарка је чекала три године да се пријави и каже да планира устати кад јој досади, али још ништа од тога.

– Нисам ја због тога ту, већ да побједим себе. Ово је психолошка игра, није ово само због награде – каже и додаје да јој новац није главни мотив.

– Искрено да кажем не. Мени су долазили моји и молили да устанем и да ми дају хиљаду евра, али не. Желим побиједити, идем до краја, зато сам и дошла. Већ сам себе побиједила јер сам мислила да нећу издржати 18 дана, тако да не одустајем никако – упорна је ова такмичарка, преноси Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана