Тачијев замјеник зарадио 130 милиона

Aгенције
Тачијев замјеник зарадио 130 милиона

Приштина - Замјеник премијера Косова Беџет Пацоли за годину је удвостручио своје богатство и зарадио 130 милиона евра, иако не узима плату из буџета Косова, објавили су приштински медији.

- Беџету Пацолију је посао добро ишао од када је именован за замјеника премијера Владе Косова, јер се његова имовина увећала за 130 милиона евра за само годину - објавили су медији.

Пацоли, лидер Алијансе за ново Косово (АНК), ове године је успио да увећа своје богатство на 305 милиона евра, и тако остане на врху списка најбогатијих политичара Косова.

Он је 2012. године Агенцији за борбу против корупције пријавио имовину од укупно 176 милиона евра или за око 130 милиона евра мање него ове године.

Према формуларима Алијансе који су објављени у понедјељак, Пацоли је пријавио да је власник компанија чија је вриједност 125 милиона, док је те компаније прошле године процијенио на само 80 милиона евра.

Пацоли није објаснио да ли је порасла вриједност компанија или њихов број који држи у тајности.

Други човјек косовске владе је изјавио да посједује непокретности вриједне 200 милиона евра, укључујући и анонимне компаније.

Српски медији раније су пренијели да најбогатији косовски тајкун Беџет Пацоли буквално купује независност Косова нудећи милионе долара малим државама широм свијета.

Извор из Владе Србије рекао је да због тога постоји реална опасност да још неке земље признају Косово. Пацолијев првенствени циљ су државе чији се министри могу буквално купити за један до три милиона долара. Тако су Косово признали Малдиви.

Приштински медији раније су пренијели да је дошло до несугласица између предсједника Алијансе ново Косово и и о премијеру и лидеру Демократске партије Косова Хашиму Тачију, којем је он запријетио да ће напустити владу ако не буде измијењен коалициони споразум.

Сувласник ОМВ пумпи

Српски медији раније су пренијели да Беџет Пацоли има значајан удио у власништву и профиту бензинских пумпи аустријске компаније ОМВ, која послује широм Србије. Протеклих десетак и више година Пацоли је на Косову и југу Србије радио с нафтом, грађевинским материјалом и другом акцизном робом. Прве велике паре зарадио је када је његова фирма деведесетих година реновирала Кремљ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана