Тачијев замјеник зарадио 130 милиона евра

Aгенције
Тачијев замјеник зарадио 130 милиона евра

Приштина - Замјеник премијера Косова Беџет Пацоли за годину дана удвостручио је своје богаство и зарадио 130 милиона евра, иако не узима плату из државног буџета, пише Зери.

- Беџету Пацолију посао је добро ишао од када је именован за замјеника премијера Владе Косова, јер се његова имовина увећала за 130 милиона евра, за само годину дана, пише тај приштински дневник.

Пацоли, лидер Алијансе за ново Косово (АНК), ове године је успио да увећа своје богатство на 305 милиона евра, и тако остане на врху списка најбогатијих политичара Косова.

Он је 2012. године Агенцији за борбу против корупције пријавио имовину од укупно 176 милиона евра, или за око 130 милиона евра мање него ове године.

Према формуларима Алијансе који су објављени у понедјељак, Пацоли је пријавио да је власник компанија чија је вредност 125 милиона, док је те компаније прошле године процијенио на само 80 милиона евра.

Пацоли није објаснио да ли је порасла вриједност компанија или њихов број који држи у тајности.

Други човјек косовске владе изјавио је да посједује непокретности вриједне 200 милиона евра, укључујући и анонимне компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана