Тачи: Мартијева научна-фантастика

Танјуг
Тачи: Мартијева научна-фантастика

Приштина - Косовски премијер Хашим Тачи каже да је извјештај Дика Мартија научна-фантастика и покушај прекајања историје.

Поводом најава оснивања трибунала за ратне злочине на Косову, као и могућег подизања оптужнице против њега на основу извјештаја Дика Мартија, Тачи је рекао да је тај извјештај "научна-фантастика".

"ОВК није учинила злочине. Геноцид је на Косову учинила Србија. Извјештај Дика Мартија је научна фантастика и покушај поновног писања историје", рекао је Тачи гостујући на ТВ Кохавизион.

Он је најавио и да ће наредних дана бити одржан састанак свих политичких лидера на коме би требало да се одреди датум одржавања парламентарних избора.

Тачи је изразио очекивање да ће косовски парламент сутра усвојити изборни закон и да ће тиме бити отворен пут за састанак са политицким лидерима како би се договорио датум избора.

"Што се тиче Демократске Партије Косова она је спремна било када за изборе", казао је Тачи који очекује побједу на изборима и најављује да ће као будући премијер правити коалицију са партијама десног центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана