Свједок сарадник разоткрио дилерску мрежу

Агенције
Свједок сарадник разоткрио дилерску мрежу

Подгорица - Службеници Управе полиције су у координацији са Специјалним државним тужилаштвом реализовали акцију "Мањифико" и на тај начин прекинули међународни ланац кријумчарења кокаина из Колумбије у Црну Гору, преноси портал ЦдМ. Кривичним пријава је обухваћено укупно 11 лица, а до сада су ухапшени Срђан Павловић, Тони Петковић, Милош Петрић, Ђуро и Милош Перовић, те Раде Самарџић.

Специјална тужитељка Мира Самарџић није тражила одређивање притвора за Божидара Божовића, а одмах након привођења пуштен је Саша Петрић, који наводно нема везе са том криминалном групом. Полиција није успјела да стави лисице наводним организаторима ове групе - Данилу Ђуровићу и Бану Милетићу, који су у бјекству. Како је пренијела црногорска "Борба", из Колумбије је крузером "Мањифико" стигло 18 килограма кокаина.

С. П. из Тивта, који је ухапшен као члан криминалне групе која се бавила шверцом кокаина, признао је кривицу, а тужилаштво планира да му додијели статус свједока сарадника, преноси преноси лист "Дан". Како се наводи, он је до детаља описао улогу свих чланова међународне криминалне групе. Он је, како се наводи, испричао да су у више наврата из Колумбије набављали кокаин у мањим количинама како не би изазвали сумњу. Специјално државно тужилаштво (СДТ) је интересовало ко им је допремао дрогу и који поморци су учествовали у томе.

Један од услова СДТ-а био је и да С. П. открије комплетну дилерску мрежу на приморју. Како "Дан" сазнаје, он ће бити поново саслушан, а након тога ће Виши суд цијенити његов исказ и донијети коначну одлуку током наредне седмице. Истражитељи сумњају да је Данило Ђуровић био на челу ове криминалне организације. Адвокат Ратко Пантовић потврдио је да брани шесторицу осумњичених и да су сви они негирали кривицу. Полиција је обавила претрес куће Срђана Павловића, гдје је пронађена одређена количина наркотика. Истражиоци провјеравају и да ли се с том криминалном групом може довести у везу недавно паљење аутомобила Павловићеве мајке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана