Свједочења о ужасу код Вараждина: Сјекиром развалио врата, па бомбом разнио себе и бившу супругу

ГС
Свједочења о ужасу код Вараждина: Сјекиром развалио врата, па бомбом разнио себе и бившу супругу

ВАРАЖДИН - Мушкарац Ђ. Б. (56) убио је синоћ себе и своју бившу супругу П. П. (48) бомбом, код Вараждина, у мјесту Бисаго у општини Брезница, саопштила је полиција.

У петак, око 23.40 сати, у стану у Бисагу, 56-годишњак је активирањем ручне бомбе убио 48-годишњу жену и себе. Увиђај на мјесту догађаја обавио је замјеник Жупанијског државног тужиоца у Вараждину уз стручну помоћ полицијских службеника – навели су из полиције и додали да је увиђај у току.

Искази свједока

Комшија, Иван Жежељ, испричао је шта се заправо догодило. Каже да су се прво чули јауци и кукњава, а убрзо и јак прасак.

- Било је то негдје око пола 12 увече. Било је запомагања и цвиљења. Мислио сам да су дјеца, јер је био крај школске године, а у близини је било дјечје игралиште. Неколико секунди касније зачуо се прасак, страшна експлозија бомбе. Пошто сам био двадесетак метара од њих, одмах смо потрчали и имали шта да видимо - рекао је комшија.

Како је објаснио, стравичан злочин се догодио у стану. Нападач је сјекиром провалио балконска врата, а мала дјевојчица је у том моменту почела да вришти. Жена (48) је покушала да помогне кћерки да побјегне кроз балконска врата, али је мушкарац имао још неколико ручних бомби око паса.

 - Сви смо потресени, то никада нисмо доживјели на овим просторима - додао је.

Бивши војник

На питање да ли је раније био проблематичан, комшија Иван није имао шта да каже осим да је знао да одлази у пријевремену пензију.

- Нешто је радио у војсци, па је вјероватно лако могао да се дочепа бомбе - рекао је кратко.

Тијела су превезена на Одјељење патологије Опште болнице Вараждин, гдје ће бити обављена обдукција, додаје се у саопштењу.

У току је криминалистичко испитивање са циљем утврђивања свих околности овог кривичног дјела, саопштила је полиција.

- Њих двоје су били пар, живјела је неко вријеме са њим, али је он био веома проблематичан и она га је оставила - рекла је једна комшиница.

Она каже да је Ђ. Б. имао и брата близанца, обојица су били “добри момци”.

- Онда је Ђ. Б. отишао у рат и вратио се као друга особа. Послали су га у борачку пензију, постао је веома чудан. Живио је у викендици својих родитеља тамо на брду са белгијским овчарима, имао је пуно паса. У једном тренутку су се он и П. П. (48) заљубили једно у друго, али он није промијенио нарав - објаснила је жена.

Проблеми у браку

Комшиница је посљедњи пут срела Ђ. Б. прије извјесног времена у Зелини.

- Рекао ми је да не може да замисли шта му се тачно десило, држао се за главу. Испричао је да га је П. П. водила на масажу и да док је он био на масажи, жена је била са власником салона иза затворених врата. Почео је да прича свашта. Углавном, оставила га је - присјећа се жена сцене раскида између пара, која вјероватно није била прва.

Бивши партнери су имали брак иза себе, сваки по једно дијете, кћерку. Убијена жена се доселила у пограничну општину Вараждинске и Загребачке жупаније из Херцеговине, радила је у Загребу. Успјела је да купи један од станова између школе и цркве. Стан је у приземљу, са балкона се излази у двориште зграде. Осумњичном за убиство Ђ. Б. није био проблем да дође на њена врата, иако је наводно имао забрану приласка.

- Посљедње двије недјеље стално је кружио тамо са својим аутомобилом, али је врло често радио кругове. Толико да нам је било непријатно, посебно зато што у почетку нисмо схватили да је то он, а када јесмо, коментарисали смо да он контролише П. П.. Нису у вези бар годину дана, ако не и дуже - рекла је саговорница и објаснила да је за трагедију чула ујутру на вијестима.

Како је објаснила, ауто осумњиченог, плави “голф”, остао је паркиран на паркингу преко пута цркве, регистарске таблице су биле прекривене папиром од свеске, око возила је била полицијска трака, а тамо је био и полицајац, преноси Блиц.

Испред породичне куће убијене жене је тишина, нико не проговара ни ријеч.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана