Свима осим Бандићу прихваћене кауције

Агенције
Свима осим Бандићу прихваћене кауције

Загреб - Судија истраге Жупанијског суда Зденко Посавец прихватио је кауције за све осумњичене у афери "Аграм", којима раније није омогућено да се током истраге бране са слободе, осим за градоначелника Милана Бандића.

Неслужбено се сазнаје да се износи прихваћених гаранција крећу од 75.000 до преко 4 милиона куна, но та одлука још није коначна, јер Ускок на њу има право жалбе о којој одлучује изванрасправно вијеће Жупанијског суда. Постане ли одлука правоснажна осумњиченици ће прије одласка из Реметинца на рачун суда морати положити договорени износ или "заложити" понуђене некретнине, након чега ће их судија истраге поново позвати на рочиште на којем ће морати обећати да на слободи неће утицати на свједоке или поновити недјело.

Ускоков тужилац Ксенија Кризман потврдила је да је суд прихватио приједлог да се осморици окривљеника прихвати кауција, док је Бандићу поново одредио истражни затвор због опасности да би на слободи утицао на свједоке и поновио кривично дјело. Најавивши жалбу на одлуку о кауцијама тужитељка није жељела да коментарише зашто је Бандићев приједлог одбијен.

Бандићеви адвокати Крешимир Крсник и Маријан Ханжековић након рочишта које је завршило иза 16 сати, али ни одлуке која је објављена око сат и по касније, нису жељели давати изјаве, но неслужбено се сазнаје да су као кауцију понудили некретнине вриједне око 5,8 милиона куна. Суд је, како се сазнаје, Бандићеву кауцију оцијенио прениском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана