Свијеће на првом стадиону Синише Михајловића у Борову насељу

Агенције
Foto: Срби.хр

Код стадиона некадашњег Фудбалског клуба Борово синоћ се окупило десетак мjештана како би одали почаст Синиши Михајловићу.

У болници у Риму јуче је у 54. години умро легендарни фудбалер Синиша Михајловић.

Док се од Михајловића опрашта читава спортска планета и у његовом родном Борову насељу синоћ се окупило десетак грађана који су запалили свијеће и присјетили се вјероватно најбољег спортисте којег је вуковарски крај икада дао.

Људи су се спонтано окупили испред стадиона у Борову насељу гдје је Миха поникао у локалном клубу Борово.

Као дијете из радничке породице Синиша Михајловић постао је професионалац у Борову 1986. године, а двије године касније отишао је новосадску Војводину са којом је постао првак Југославије.

Са Црвеном звездом постао је европски и свјетски шампион пре него што је каријеру наставио у Италији у којој је оставио неизбрисив траг у дресовима Роме, Сампдорије, Лација и Интера. За репрезентацију СР Југославије одиграо је 63 утакмице и постигао десет голова, наступивши и на Свјетском првенству 1998. те Европском првенству двије године касније.

Као тренер је сједио на клупи бројних италијанских клубова међу којима су били Сампдорија, Фиорентина и Милан. Од 2012. до 2013. године био је и селектор Србије. У јулу 2019. Синиша Михајловић је јавности обзнанио да болује од акутне леукемије, а посљедње три године провео је на клупи Болоње да би прије неколико мјесеци дао отказ због погоршане здравствене ситуације.

Борово као фудбалски клуб данас више не постоји, а на овом стадиону своје утакмице игра локални друголигаш Вуковар 1991. У Борову насељу јуче у поподневним часовима три пута зазвонила и православна Црква Светог Стефана Дечанског.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана