Сви критикују Медојевића

Taнјуг
Сви критикују Медојевића

Подгорица - И власт и опозиција у Црној Гори критиковале су Медојевића, који је државни врх Србије "прозвао" да опструише истрагу против одбјеглог нарко дилера Дарка Шарића.

Предсједник Скупштине, лидер СДП-а Ранко Кривокапић и портпарол ДПС-а Часлав Вешовић оштро су критиковали ове наводе, означавајући их као мјешање у унутрашње ствари друге земље, опозициони Демократски фронт оградио, а лидер Нове српске демократије Андрија Мандић поручио је да му је због обрачуна, јер су СНС и Александар Вучић пријатељи његове странке.

Функционер Демократског фронта ( ДФ) и члан Предсједништва Нове српске демократије (Нова) Горан Даниловић изјавио је, како преносе подгоричке Дневне новине, да Медојевићеви ставови нису ставови тог савеза, као и да ће Нова, која је чланица ДФ-а, "наставити да гаји пријатељске односе са Српском напредном странком и њеним предсједником Александром Вучићем".

Он је истакао да је Нова имала изванредне односе са српским напредњацима и када Вучић није био на власти и када је та странка била "дубока опозиција у Србији".

Медојевић је, наиме, преко друштвених мрежа протеких дана, између осталог, оптужио премијера и првог потпредсједника Владе Србије, Ивицу Дачића и Вучића да опструишу хапшење Дарка Шарића.

Даниловић истиче да је то лични став Медојевића, пишу Дневне новине.

Дневне новине наводе и да ће седам чланова Предсједништва ДФ ових дана одржати састанак, који ће се, поред предвиђених тема о локалним изборима, бавити И тренутном ситуацијом на политичкој сцени Црне Горе и у Демократском фронту.

Неименовани извор близак Новој изјавио је за Дневне новине да "без обзира да ли неко придаје већи или мањи значај изјавама Небојше Медојевића, на тим састанцима чланови Предсједништва ће се дотаћи и те теме, иако се ради о личним ставовима једног од функционера ДФ-а, јер ти његови ставови, како се наводи, директно ударају на принципе Нове српске демократије".

Предсједник Скупштине Кривокапић је поручио да је полемика Медојевића, који је и посланик у Скупштини Црне Горе, са СНС непримјерено мијешање у односе друге државе.

- Разумијем позицију Медојевића који је дуго имао посебан статус у Београду, са неком другом српском влашћу, тада нисам слушао такве критике. Зато мислим да није примјерено да се иједан посланик мијеша у односе друге државе и да даје квалификативе владама других држава. Као што нам смета када то неко ради из Србије Црној Гори, мора да нам смета и када то ради неко из Црне Горе Србији, закључио је Кривокапић, пише подгорички Дан.

Портпарол ДПС-а Вешовић је, у међувремену, оптужио Медојевића да критикује све савезнике Европске уније, па самим тим и власти у Црној Гори и у Србији.

- Медојевић критикује и сам Брисел јер је он највећи противник европских интеграција. Треба ли подсјећати да је са својим сарадницима Европску унију називао корумпираном, проститутском и непаметном, навео је Вешовић за Радио-телевизију Црне Горе.

Вучић је поводом Медојевићевих оптужби поручио да су односи Србије и Црне Горе окренути будућности и да ниједан појединац неће утицати да се то промјени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана