Кривокапић: Темељни уговор биће потписан онако како то и доликује

Срна
Кривокапић: Темељни уговор биће потписан онако како то и доликује

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић поручио је да ће Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ) бити потписан уз народ Црне Горе, који се за њега изборио, онако како то и доликује.

Кривокапић је навео да је прије два дана, неколико сати пред одлазак на састанак у Београд са Његовом светости патријархом Порфиријем и владикама СПЦ, у одговору на клевете једног од лидера Демократског фронта, јавности најавио да је припремљена афера.

“И данас понављам - неће вам то проћи”, написао је Кривокапић на “Твитеру”.

Из СПЦ-а је раније саопштено да је Кривокапић на састанку са патријархом Порфиријем 27. маја изнио нове и до сада неизречене разлоге због којих сматра да потписивање Темељног уговора мора бити одгођено.

“Патријарх Порфирије не види основаност и оправданост намјере премијера Црне Горе да не потпише Темељни уговор са СПЦ, што је био једини разлог његовог доласка у Патријаршијски двор у Београду”, наводи се у саопштењу.

Црногорски премијер потом је саопштио да је на састанку са партијархом Порфиријем “потврђено опредјељење да буде потписан Темељни уговор са СПЦ” и да су “остали у договору да се усагласе о термину”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана