"Аман Свети Стефан" поново отворен: Шетња острвом 25, лежаљке 200 евра

ГС
"Аман Свети Стефан" поново отворен: Шетња острвом 25, лежаљке 200 евра

Хотелски ризорт Аман Свети Стефан од данас је поново отворен.

Виле на острву данас су биле под кључем, док је од хотелских капацитета од данас у функцији вила Милочер, за чије је госте резервисана Краљичина плажа. На Краљеву плажу могу и други посјетиоци, али ако лежаљке плате 200 евра, пишу Вијести.

Када је ријеч о самом острву Свети Стефан, оно је одраније отворено за туристичке обиласке али данас није било пуно посјетилаца јер туристи углавном нису информисани о турама. Светим Стефаном се поново може шетати. Ипак, капија је током дана углавном била под катанцем, а да би се отворила, неопходно је да платите 25 евра.

Како је најављено из “Амана”, до краја љетње сезоне, по тој цијени посјетиоци, уз водича, имаће прилику да изаберу један од шест термина за шетњу острвом, док је за дјецу до 12 година улаз бесплатан.

Пошто данас није било пуно интересовања, пар из Њемачке, добио је прилику да, умјесто са групом, острвом прошета само са водичем. С друге стране, гостима Амана од данас је омогућен боравак у вили Милочер, а Краљичина плажа резервисана је само за њих.

За разлику од Краљичине плаже, гдје могу боравити само гости ризорта, на Краљеву плажу могу да дођу и други гости али ако су вољни да лежаљке плате 200 евра. Мјештани Светог Стефана, протеклих година су протестовали због забране приласка Краљичиној плажи, па је закупац “Свеца” Адриатик пропертис затворио ризорт. У међувремену су, заједно са Владом, пронашли заједнички језик.

- Та мала Краљичина плажа, она је била затворена цијели дан и ноћ. Сада је та плажа отворена, али је отворена тако да од осам сати ујутру до осам сати навече имају специјални режим. Ми смо на то морали да пристанемо - истакао је Владислав Митровић, предсједник Мјесне заједнице Свети Стефан.

Митровић тврди да се, за разлику од ранијих година, закупац више не понаша као окупатор, већ сарађује са мјештанима па, како додаје, кад већ није под управом државе, Свети Стефан и под туђим власништвом треба и може да буде на корист и локалној заједници. А и, како додаје, осим Краљичине плаже, мјештанима и онима који нису гости хотела, приступачне су све остале.

Што се тиче туристичких обилазака острва, из Амана су казали да ће зими улазница бити десет евра, док ће ван сезоне туре бити бесплатне за све образовне институције са територије Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана