Свештенство одбацило тврдње о оснивању партије у храму у Подгорици

Срна
Свештенство одбацило тврдње о оснивању партије у храму у Подгорици

ПОДГОРИЦА - Свештенство Саборног храма Христовог Васкрсења демантовало је да се у том вјерском објекту "оснива некаква партија" и да неко од свештеника у томе учествује.

Посланик Бранка Бошњак рекла је данас током расправе на Одбору за политички систем, правосуђе и управу да се "партија формира у крипти храма у Подгорици", као и да "поједини свештеници" зову њихове чланове да им се прикључе.

Свештенство истиче да су питању злонамјерне подметачине које су била пракса пораженог режима у обрачуну са Српском православном црквом.

"Са гнушањем одбацујемо тврдње изречене данас у Скупштини Црне Горе да се у крипти Саборног храма оснива некаква партија, као и да било ко од свештеника у томе учествује", наводи се у саопштењу свештенства Саборног храма Христовог Васкрсења.

Напомињу, да су крипту посјетили и посјећују многи знаменити људи, као и да је зо мјесто гдје се одржавају бројне духовне и културне манифестације, али крипта никада није била, нити ће бити мјесто било каквих партијских и страначких састанака.

У саопштењу се наводи и да забрињавају "све чешће клевете и лажи на поједине свештенике, чинећи на тај начин штету цијелој једној црквеној заједници".

Поручено је да су свештенство, монаштво и вјерујући народ са митрополитом и патријархом и пуноћом Цркве Христове једно и заједно, одани Богу и роду, напомињући да је то јединство нарочито потврђено и посвједочено кроз величанствене литије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана