Велибор Џомић о привођењу митрополита Амфилохија: Приликом службе није направљен ниједан прекршај

Срна
Велибор Џомић о привођењу митрополита Амфилохија: Приликом службе није направљен ниједан прекршај

БЕОГРАД - Свештеник Велибор Џомић, који је са Његовим високопреосвештенством митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем и још једним свештеником био приведен у подгоричку полицију због служења литургије на темељима древног манастира Златица, поручио је да приликом службе није направљен ниједан прекршај, нити било какво кривично дјело.

Координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске Џомић нагласио је да су службу јуче служили од 7.00 часова, да би испоштовали одлуку Владе Црне Горе о забрани окупљања грађана.

- За разлику од ранијих година када су ту биле хиљаде људи, ове године су присуствовали само митрополит, двојица свештеника, ђакон, појци, монахиње и послушници. Значи, нико изван црквених структура и особља - рекао је свештеник Џомић за "Вечерње новости".

Он је додао да је полицајцима било чудно што су свештеници митрополита љубили у руку, те да су из полиције пуштени уз напомену да ће бити обавијештени о исходу поступка.

"Новости" наводе да је јуче привођен и колашински прота Раде Радовић, рођени брат митрополита Амфилохија, због литургије у Цркви Светог Димитрија, иако је полиција то демантовала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана