Шведска чека захтjев Црне Горе за екстрадицију једног од копача тунела

Танјуг
Шведска чека захтjев Црне Горе за екстрадицију једног од копача тунела

ПОДГОРИЦА - Држављанину Србије Владимиру Ерићу, осумњиченом за копање тунела испод Вишег суда у Подгорици, шведско тужилаштво је одредило притвор и чека захтјев Црне Горе за изручење.

-Ерић Владимиру је сада одређен притвор и чекамо захтјев Црне Горе за екстрадицију. Кривично дјело које се помиње у црвеној потјерници је „тешка крађа“, али претпостављамо да ћемо више детаља о томе добити у захтјеву Црне Горе за екстрадицију - саопштено је из шведског тужилаштва за портал РТЦГ.

Навели су да Министарство правде у Шведској брине о прикупљању захтјева за екстрадицију и да ће то бити комуникација са црногорском страном.

-Не посједујемо више детаља о томе како је ухапшен, али сада је задржан у притвору док чекамо захтјев за екстрадицију - наводи се у одговору тужилаштва.

Како је раније речено из Министарства правде Шведске, Ерић може да се не сагласи са екстрадицијом, а у том случају коначну одлуку ће донијети Врховни суд и Влада те земље.

-Дакле, прије него што Влада донесе одлуку о захтјеву за екстрадицију, мора се тражити мишљење од Канцеларије главног тужиоца. Ако лице чије је изручење затражено не пристане на изручење, Тужилаштво предаје предмет и своје мишљење Врховном суду, који испитује да ли постоје сметње за екстрадицију по Закону о екстрадицији. Врховни суд затим предмет предаје Влади на коначну одлуку о екстрадицији - навели су из шведског ресора правде за портал РТЦГ.

Ерић је ухапшен у петак на основу међународне потјернице Интерпола Подгорица на аеродрому, на изласку из земље. На потјерници су и даље осумњичени за копање тунела испод Вишег суда у Подгорици, Вељко Марковић, Милан Марковић и Дејан Јовановић, такође држављани Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана