Сутра у Петрињи обиљежавање Бадњег дана

Срна
Сутра у Петрињи обиљежавање Бадњег дана

ПЕТРИЊА - Српско народно вијеће /СНВ/ обиљежиће сутра Бадњи дан у Петрињи.

"Како смо ове године сва наша средства и пажњу усмјерили према потресом страдалом подручје Баније, обиљежавање Христовог рођења организоваћемо са нашим пријатељима из Горњокарловачке епархије Српске православне цркве", саопштено је из СНВ-а.

Обиљежавање Христовог рођења биће организовано на локацији код православне цркве у Петрињи са почетком у 12.30 часова.

Долазак у Петрињу потврдио је предсједник СНВ-а и посланик Самосталне демократске српске странке /СДСС/ у Хрватском сабору Милорад Пуповац, док је потпредсједник Владе из редова СДСС-а Борис Милошевић изразио наду да ће присуствовати овом догађају.

Пуповац је разговарао јуче у Карловцу са Његовим преосвештенством епископом горњокарловачким Герасимом о сакупљању помоћи страдалима у земљотрес.

СНВ и Српска православна црква заједничким снагама кренули су у набаву контејнера за смјештај становништва. До јуче је испоручено десет контејнера, док ће до краја седмице бити испоручено још најмање 60, преноси портал СНВ-а "Новости".

Епархија горњокарловачка отворила је посебан намјенски жиро-рачун за национална и међународна плаћања за обнову срушених и оштећених сакралних објеката и за помоћ људима и обнову домова који су претрпјели разарања.

Из Епархије позивају све људе добре воље који желе и могу да помогну страдалим житељима парохија ове епархије.

Сви заинтересовани помоћ могу да уплате на рачун код Рајфајзен банке: IBAN: HR8824840081500147900, SWIFT: RZBHHR2X, Српска православна црква у Хрватској, Епархија горњокарловачка, Мажуранићева 4, 47.000 Карловац. Са назнаком - помоћ пострадалим од земљотреса. Модел: ХР00. Позив на број: 2020-12, те са назнаком - помоћ за обнову сакралних објеката. Модел: ХР00. Позив на број : 1824-65.

У име Горњокарловачке епархије СПЦ-а и СНВ-а захвалили су свима који и у овим тренуцима неуморно раде на страдалом подручју Баније како би сви унесрећени добили помоћ и смјештај достојан човјека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана