Сутра саслушање министра и челнике УП и АНБ

Танјуг
Foto: n1

ПОДГОРИЦА - Парламентарни Одбор за безбjедност и одбрану одлучио је данас да саслуша министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, директора Управе полиције и Агенције за националну безбjедност, Зорана Брђанина и Дејана Вукшића, као и главног специјалног тужиоца Владимира Нововића, а поводом пријетњи дизањем школа у ваздух упућених на адресе владе, МУП-а и Градске управе Подгорица.

Они ће бити саслушани и у вези са наводном куповином гласова у Улцињу на недавним локалним изборима и мандата у Котору.

Једногласно је одлуче да саслушање буде одржано сутра.у глувој соби Скупштине Црне Горе.

Предсједник Одбора Милан Кнежевић казао је да је било каква тенденциозна нарација да је заказао сједницу јер га је контактирао руски екстремиста Владислав Поздњаков, ноторна глупост, неодржива и неутемељена.

“Желим да кажем да уколико независна комисија утврди да иза овога стоји било који Рус, руска држава или сегменти руске државе, ја сам спреман да ловим тог Руса или сегменте руске државе уколико су починиоци овог дјела. Али уколико нису, очекујем да држава кривично гони или приведе правди оне који су искористили ситуацију у Украјини да дестабилизују безбједносну ситуацију”, рекао је Кнежевић, пренио је портал РТЦГ.

Додао је да грађански мир и стабилност немају цијену.

“Уколико су криви Руси или Срби, нека одговарају, али уколико су криви неки други, сматрам да Управа полиције, специјално тужилаштво треба да уради све да те људе кривично процесуирају. Никоме није стало да дође до нарушавања међунационалности и верских осећаја ни због Русије, ни због Украјине, Америке, НАТО-а, јер ја немам друге куће, а сигуран сам да је то случај и са вама”, рекао је Кнежевић на седници Одбора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана