Сутра наставак разговора о примјени споразума Београда и Приштине

Aгенције
Сутра наставак разговора о примјени споразума Београда и Приштине

Београд/Брисел - Тимови Београда и Приштине завршили су данас касно поподне састанак у оквиру техничког дијалога о примјени бриселског споразума у области полиције и правосуђа, а наставак је заказан за сутра.

Након завршетка ове рунде дијалога, учесници састанка нису давали изјаве.

Очекује се да ће сутра бити ријечи и о осталим темама везаним за провођење бриселског споразума као што су струја и телекомуникације - преносе медији.

Очекује се да ова рунда, која ће се одвијати паралелно по радним групама на више нивоа буде изузетно интензивна, не само због великог броја сложених тема, него и због рокова договорених на посљедњем бриселском сусрету Дачића и Тачија.

У београдском тиму били су представници министарстава полиције, правде и експерти. Остатак делегације Београда, на челу са савјетником предсједника Србије Марком Ђурићем и координатором одбора за имплементацију Александром Вулином стиже у Брисел вечерас.

У приштинској делегацији су били званичници Едита Тахири и Хајредин Кучи уз присуство функционера и стручњака за поједине области, док је Европску комисију представљао Фернадо Ђентилини, директор за западни Балкан.

До сада је договорена размјена официра за везу између Београда и Приштине 17. јуна, али њихов посао неће подразумијевати дипломатски статус.

Према акционом плану који је тада парафиран, питања струје и телекомуникација требало би ријешити већ половином јуна, као и обавити многе техничке припреме за формирање заједнице српских општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана