Сусрет Дачића и Милановића заокрет у добром правцу

Агенције
Сусрет Дачића и Милановића заокрет у добром правцу

Загреб - Добро је што ће доћи до сусрета српског и хрватског премијера Ивице Дачића и Зорана Милановића, јер ће тај сусрет, послије неких неприхватљивих порука из Београда, поново окренути односе двију земаља у добром правцу, оцијенио је јуче предсједник Хрватске Иво Јосиповић, пренијеле су агенције.

Јосиповић је рекао да су односи Хрватске и Србије сада "хладнији него што су били", али и да, како је додао, осим неких неприхватљивих порука, из Београда долазе и неке добре поруке.

- Премијер Дачић се пјеснички изразио и рекао да треба ресетовати наше односе, да жели да се нађе са нашим премијером Милановићем. Мислим да је то добро и да ће тај сусрет поновно окренути наше односе у добром правцу. Данас су они хладнији него што су били - рекао је Јосиповић, истичући да "хладнија реторика није пореметила практичну сарадњу" између двије земље која је знатно ојачала посљедњих година.

Он је казао да би волио да више нема хрватских и српских кафића и да се пројекат заједничке школе коначно афирмише, односно да се грађани мање дијеле по националности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана