Суспендовано неколико запослених у Идризову због прокопаног тунела за бијег

Танјуг
Суспендовано неколико запослених у Идризову због прокопаног тунела за бијег

СКОКПЉЕ - Неколико запослених из највећег македонског затвора Идризово суспендовано је након што је прије мјесец дана откривен тунел у чијем прокопавању је учествовала група од најмање осам затвореника, осуђених за тешка кривична дјела.

Тунел је прокопан на дубини од око метар, пречника око 80 центиметара и адекватно је обезбијеђен попречним гредама и циглом. 

У тунелу је пронађено неколико пластичних корпи са везаним ужадима којима се извлачила ископана земља и електрични кабл са сијалицом која је освјетљавала туниле, саопштила је затворска управа, пренели су скопски медији.

Након информације о откривеном тунелу за бјекство из Идризова, влада и Скопљу је одмах разријешила директора затвора Шпенда Тахирија.

Тунел у највећем македонском затвору откривен је прије нешто више од мјесец дана и тако је осујећен бег групе од најмање осам затвореника, осуђених за тешка кривична дјела на затворске казне од 10 година до доживотне робије.

Тунел је, како је тада саопштио МУП, откривен након добијених криминалистичких сазања да група припрема бјекство из затвора Идризово.

Тунел за бјекство се налази "поред објекта који је служио за одлагање угља у правцу заштитне ограде иза које се налази женско одјељење.

У спречавању организованог бјекства из затвора Идризово, напомиње се, учестовали су Биро МУП за јавну безбједност и  Одјељење за сузбијање организованог  криминала и корупције са Агенцијом за националну безбједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана