Суспендована учитељица очекује да ће се доказати да нема њене кривице

Srna
Суспендована учитељица очекује да ће се доказати да нема њене кривице

БАР - Учитељица Основне школе "Југославија" из Бара Рада Вишњић, против које је покренут дисциплински поступак "јер је ученицима на часу задала да цртају тробојку", након чега је суспендована, очекује да ће се доказати да нема њене кривице и одговорности за то што су дјеца цртала тробојку.

 


Она је рекла да не брине за дисциплински поступак покренут против ње и да ће се то лако ријешити, јер је у питању неспоразум.

Вишњићева је истакла да идеја шта дјеца да цртају није потекла од ње, већ су ученици предложили.

"Имали смо наставну јединицу жцртање украсаж. Објаснила сам им да могу нацртати шта год желе, а да то може послужити као украс. Једна дјевојчица се досјетила и питала да ли могу нацртати Штрумпфа са друштвене мреже. Није било разлога да кажем да не могу", рекла је Вишњићева.

Она је навела да ради већ 30 година, да поштује закон и да се не игра са таквим стварима, те да још од првог разреда има дозволу од родитеља да, пошто воли да се похвали дјечијим цртежима, текстовима, пјесмама, објављује све то на свом Фејсбук профилу.

Вишњићева је истакла да није националиста, те да је фотографије уклонила са Фејсбук профила.

"Директорка само ради свој посао, као и министар. Суспендована сам, али иако има колегиница која ме мијења, ја долазим на посао. Питање је дана када ће се то ријешити. Не плашим се, јер смо се ми само хтјели забавити и поиграти", невела је Вишњићева за портал ИН4С.

Директор Основне школе "Југославија" у Бару Биљана Вукмановић рекла је раније да је покренула дисциплински поступак против учитељице Раде Вишњић која је ученицима на часу задала да цртају тробојку.

"По сазнању су предузете мјере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак. Наша школа није мјесто на којем ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко дјеловање, већ пријатно и безбједно мјесто за све ђаке", рекла је Вукмановићева за портал Радио-телевизије Црне Горе.

Фотографија ученика који у рукама држе исцртане тробојке објављена је на друштвеној мрежи "Фејсбук".

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана