Сусједна држава повлачи контаминиране производе из продаје!

Танјуг
Сусједна држава повлачи контаминиране производе из продаје!

ЗАГРЕБ – У Хрватској су из продаје повучени шпинат марке „Natur Pur“, због утврђене бактерије салмонела, као и димљене роштиљске кобасице „Бебринка“, због идентификованог и необиљеженог алергена соје, саопштио је данас хрватски Државни инспекторат.

Ријеч је о шпинату из малопродајних објеката компаније Spar, са серијским бројевима 91L4150 и 91L4151 и роком трајања до новембра 2025, који није у складу са Уредбом 178/2002 о утврђивању општих принципа и услова закона о храни, пренијела је агенција Хина.

Државни инспекторат обавијестио је потрошаче и о опозиву димљене роштиљске кобасице произвођача „Бебринка“ с роком трајања до 27. октобра и серијским бројем 240927, због тога што алерген соје није обиљежен на производима.

Такав производ може представљати ризик по здравље за осјетљиве потрошаче, док особе које нису алергичне и даље могу да га користе без ограничења, наводи се у саопштењу.

Из превентивних разлога, производ слана кувана пачија јаја „Ksu ri“ у паковању од 24×6 комада, с роком трајања до марта 2026. године, повучен је из продаје због остатака антибиотика енрофлоксацина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана