Сумњиви докази против Паравиње

Агенције
Сумњиви докази против Паравиње

Загреб - Кости, за које се вјерује да припадају Антонији Билић, због чијег је убиства осуђен Драган Паравиња, налазиле су се на мјесту које је полиција већ детаљно прегледала, преносе агенције.

Кости које су нађене прексиноћ у насељу Модруш, на подручју Јосипдола у Хрватској, за које се вјерује да припадају Антонији Билић јер су поред њих нађене њене фармерке и жута гумица за косу, коначно ће разријешити нестанак несрећне дјевојке.

Буде ли установљено да посмртни остаци заиста припадају њој, значиће то да је хрватска полиција траљаво обавила свој посао и да су докази против српског камионџије Драгана Паравиње, који је због Антонијиног убиства осуђен на 40 година, били врло сумњиви.

Антонија Билић из села Кричка крај Дрниша нестала је 7. јуна 2011. кад је стопирала до Сплита.

Сигнал с њеног телефона забиљежен је посљедњи пут на дан нестанка на одморишту камиона Модруш, баш гдје су кости и нађене.

Међутим, није јасно како је могуће да су кости у Модрушу нађене чак годину дана послије нестанка дјевојке.

Притом, оне нису биле закопане и налазиле су се у близини пута, као и на мјесту на којем је посљедњи пут забиљежен сигнал Антонијиног телефона.

Поставља се питање како је могуће да их до сада нико није примијетио, нарочито зато што је полиција баш то мјесто данима претраживала.

Адвокат породице Билић Винко Љубичић каже да је тражио од полиције да се поново претражи мјесто гдје су нађене кости, али да га нико није слушао.

Он вјерује да су кости Антонијине и да је Паравиња на мјесто гдје су нађене могао да дође у тих 22 минута, током којих није могло да се утврди тачно кретање његовог камиона.

Према првим резултатима које је полицији послао Завод за судску медицину, дијелови костију који су пронађени у Модрушу припадају младој жени, навео је ХРТ.

Поуздани резултати ДНК анализе костију могли би бити готови за 72 часа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана