Сукоб Пернара и Пуповца засјенио избор нове Владе

Агенције
Сукоб Пернара и Пуповца засјенио избор нове Владе

Загреб - Избор нове хрватске владе у парламенту остао је у сјенци сукоба Ивана Пернара са Милорадом Пуповцем и Фуриом Радином, пише портал "index.hr".

Како се наводи, Пернар, из Живог зида, критиковао је понашање мањинских посланика којима, како је рекао, смета он, а не усташка плоча у Јасеновцу.

Он је поручио посланицима мањина да ће их ХДЗ "утопити у чаши воде", као и да владајућу странку није брига ни за Хрвате, а камоли за Србе.

Пернар је рекао посланицима мањина да они имају више посланика у Сабору од ХНС, а ниједног представника у Влади, уз приједлог да представник ромске националне мањине Вељко Кајтази буде министар демографије.

Мањинске посланике је Пернаров говор погодио, најгласнији је био Радин који је истакао да се бори сам са собом да поступа према Пернару као према колеги ког "симпатише".

"Долази ми да се понашам као психолог, али нећу. Рећи ћу вам зашто је оно што ви говорите на нивоу фашизма, први је тај да сте навели и љевицу и десницу да се смије на рачун мањина, а други је тај да сте нам одузели легитимитет јер имамо мало гласова, а имамо мало гласова јер су нас ваши сународници избацили из кућа", навео је Радин.

Пернар је одговорио ријечима да су мањине избациване из земље гдје год су тежиле сепаратизму.

"Зато никада нико из Хрватске није протјеривао Чехе и Словаке, јер нису тежили сепаратизму, а Италијани и Срби, нажалост, јесу", рекао је Пернар.

Послије тога су Радин и Пуповац напустили салу.

 "Срам вас било, ко је био сепаратиста 1941. године у вашој блесавој глави?", упитао је Пуповац Пернара на одласку, преноси "Б92".

Пернар је потом истакао да му није била намјера да нападне колеге који су представници мањина, али да је ствар у томе да подржавају Владу која не штити интересе грађана, док мањински народи у Хрватској живе катастрофално.

"Господа из ХДЗ која ми сада добацују имала су прсте у томе што су одређене мањине отишле из Хрватске, а сада ту мене ућуткују, лијепо од њих", рекао је Пернар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана