Суђење Санадеру у случају “Планинска” одгођено до септембра

РСЕ
Суђење Санадеру у случају “Планинска” одгођено до септембра

Загреб - На загребачком Жупанијском суду данас је одгођен наставак суђења бившем премијеру Хрватске Иви Санадеру у “случају Планинска”, преноси РСЕ.

Суђење је одгођено на захтјев Санадерове одбране и наставиће се у септембру.

Адвокати Чедо Продановић и Јадранка Слоковић у молби су навели да је стигло образложење неправомоћне пресуде којом је у аферама “Хипо” и “Ина-Мол” Иво Санадер осуђен на десет година затвора, а за писање жалбе у том сложеном предмету имају рок од свега 15 дана па се не могу истовремено припремати за расправе у “случају Планинска”.

У “случају Планинска”, поред Санадера оптужен је и Стјепан Фиолић који је признао да му је након незаконите купопродаје зграде у Планинској улици предао више од 17 милиона куна провизије.

Поред њих двојице, на оптуженичкој је клупи и Младен Млинаревић, чија је компанија 2009. године у процјени наводно удвостручила вриједност Фиолићеве зграде прије него што ју је за 79,9 милиона куна купило Министарству регионалног развоја, чији је тадашњи министар Петар Чобанковић, након нагодбе с УСКОК-ом, осуђен на рад за опште добро.

На посљедњем рочишту свједочио је бивши директор Хрватских шума Дарко Беук, чија је јавна установа прва неуспјешно преговарала о купњу спорне Фиолићеве некретнине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана