Суђење епископу Јоаникију и свештеницима одгођено за 16. јул

ГС
Суђење епископу Јоаникију и свештеницима одгођено за 16. јул

НИКШИЋ - Прво рочиште главног претреса у поступку против епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осморице свештеника СПЦ, окривљених за кршење здравствених мјера о спрјечавању ширења заразних болести, одгођено је за 16. јул.

Рочиште у никшићком Основном суду је одгођено јер није било услова за његово одржавање пошто у судници није био присутан отац Бобан Јокић, који се у поступку води као другоокривљени. Он је на лијечењу у Игалу, јавља репортер ТВЦГ.

Један од адвоката одбране Сава Костић рекао је јуче агенцији Мина да је у поступку, пред судијом Игором Ђуричковићем, неопходно да буду испуњене све процесне претпоставке за одржавање претреса.

Владику Јоанакија и свештенике СПЦ Слободана Јокића, Драгана Крушића, Остоју Кнежевића, Василија Брборића, Данила Зиројевића, Жељка Ројевића, Николу Маројевића и Мирка Вукотића терете да су на Дан Светог Василија Острошког 12. маја прекршили Кривични законик Црне Горе.

У оптужном приједлогу наведено је да су тог дана када се у Никшићу традиционално обиљежава празник Светог Василија Острошког "поступали супротно наредбама Министарства здравља о спречавању опасне заразне болести и на Тргу Шака Петровића окупили се заједно са грађанима, а затим обављали вјерски обред ван вјерског објекта – литије улицама града".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана