Судија у Шибенику одбила да затвори младог пиромана

Срна
Судија у Шибенику одбила да затвори младог пиромана

Шибеник - Судија за младе Општинског суда у Шибенику одбацила је приједлог тужилаштва да седамнаестогодишњем пироману, осумњиченом за серијско подметање пожара у околини Книна, одреди једномјечени притвор већ је као привремену мјеру одредила смјештај у установи социјалне заштите.

Из тужилаштва су најавили да ће на одлуку шибенског судије уложити жалбу, јавили су хрватски медији.


Седамнаестогодишњак је ухапшен у сриједу, 23. августа, због сумње да је починио шест кривичних дјела довођења у опасност живота и имовине опште опасном радњом или средством.

Малољетник је осумњичен да је од 9. јануара до 23. августа на подручју Жагровића палио суву траву и ниско растиње да би изазвао пожар те га послије тога могао посматрати.

На терет му је стављено да је пожаре изазивао у близини куће, жељезничког моста и на отвореном простору, а када се проширио на борову шуму и ниско растиње, удаљио се са мјеста догађаја и посматрао како ватрогасци уз помоћ канадера гасе пожаре. На тај начин проузроковао је штету од око 190.000 евра.

Према наводима локалних медија, младић је признао сва кривична дјела за које га полиција сумњичи и изјавио да воли гледати ватру и ватрогасце који је за њим гасе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана