Судбина отетог Хрвата и даље непозната

Агенције
Судбина отетог Хрвата и даље непозната

Рок од 48 сати који су терористи дали у петак истиче данас, а судбина Хрвата Томислава Салопека и даље је непозната.

 

Иако је Египат јуче започео рације у више мjеста за која се сумњало да би тамо могли наћи Томислава Салопека, нема нових информација о успjешности акције, наводи index.hr.

Безбjедносне снаге претражиле су низ терористичких скорвишта како би покушали доћи фо ноцих информација о Салопеку.

У петак су терористи продужили рок и дали египатским властима 48 сати да ослободи заточене жене у замjену за Салопеков живот.

Сестра једне од заробљених жена је тада апеловала на терористе да њена сестра "не жели бити слободна ако ће недужни човjек бити убијен".

Ово је прва отмица и претња египатског огранка Исламске државе.

Свjетски медији пишу како је догађај уздрмао заједницу страних радника који раде за мултинационалне компаније у Египту и показује са исламисти имају капацитет да спроведу своје планове упркос масовој кампањи коју египатске снаге воде против њих, наводи index.hr.

Хрватска влада и Министарство спољих послова настављају да раде на рjешавању случаја отетог хрватског држављана. Шефица хрватске дипломатије Весна Пусић се након низа обављених разговора, међу осталим и с египатским министром спољних послова, вратила из Египта у Хрватску.

Отмица хрватског држављанина у Египту није грешка, он је био лака мета, а припадници Исламске државе веома добро знају кога ће отети, рекао је за "Јутарњи лист" уредник дневника Аљом Алсабеа из Каира Махмуд ел Мамлук

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана