Суд у Замбији одлучио: Гитариста Хладног пива и остали се могу бранити с слободе

Танјуг
Суд у Замбији одлучио: Гитариста Хладног пива и остали се могу бранити с слободе

ЗАГРЕБ- Суд у замбијском граду Ндоли одлучио је данас да осам држављана Хрватске, односно четири брачна пара, који су ухапшени због сумње за покушај трговине људима, буду пуштени да се бране са слободе уз кауцију од по 20.000 замбијских квача, што је око 1.100 долара по особи.

Њима су одређене и посебна мере обавзног јављања полицији, уз регулисани боравак у Замбији, јавила је Хина позивајући се на дипломатске изворе.

Наредно рочиште је заказано за 23. јануар. Хрватски држављани су ухапшени у Замбији почетком децембра на путу за Хрватску са четворо усвојене деце из ДР Конго за коју наводно немају валидну документацију.

Министар спољних и европских послова Хрватске Гордан Грлић Радман рекао је раније данас да је код свог замбијског колеге ургирао да се хрватским држављанима обезбеде добри услови и нагласио да су они у ову афричку земљу ушли, како је навео, с „племенитом намjером усвајања".

Хрватски држављани су се на првом рочишту изјаснили да нису криви. Према писању хрватских медија, четири брачна пара су највjероватније ухапшена по пријави запослених из хотела у коме су одсjели, јер је Тужилаштво извело три свjедока, од којих су двије биле запослене у хотелу и говориле су о њиховом понашању према јдеци, а трећи свједок је била запослена у Имиграционој служби на аеродрому у Ндоли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана