Суд одредио притвор до 30 дана Дарку Костићу

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Први основни суд у Београду одредио је данас притвор до 30 дана модном креатору Дарку Костићу, осумњиченом да је у ноћи између уторка и среде закључао младића (19) у шпајз свог стана у центру Београда и пријетио му да ће га убити.

Притвор му је одредио судија за претходни поступак, на приједлог тужилаштва, да не би утицао на свједоке, рекла је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

На ово рјешење судије Костић и његов бранилац имају право жалбе кривичном ванпретресном вијећу у року од три дана.

Костић је претходно на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву у Београду негирао да је закључао Ш.Х. у шпајз и пријетио му смрћу.

Терети се за кривична дјела угрожавање сигурности и противправно лишење слободе.

Костић је ухапшен у сриједу након што је пријављено да се у његовом стану налази 19-годишњак који је затворен у шпајзу и да му он пријети да ће га убити.

Младић је послао поруку Н.Н. да је затворен у шпајз и да Костић хоће да га убије, након чега је Н.Н. обавијестио полицију која је одмах дошла на адресу пријаве у центру Београда.

Костића је Трећи основни суд у Београду је у јуну прошле године осудио на годину дана кућног затвора са електронским надзором (наногицом) због полног узнемиравања једног малољетника и држања дроге за личну употребу.

Истом одлуком је ослобођен за два кривична дјела-полно узнемиравање пунољетне особе и омогућавање уживања опојних дрога.

Костићев бранилац Димитрије Илић је за Танјуг рекао да је у току другостепени поступак у том случају и да још није донијета правоснажна пресуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана