Суд одбио јемство од 6,2 милиона евра за Петра Лазовића

Танјуг
Суд одбио јемство од 6,2 милиона евра за Петра Лазовића

ПОДГОРИЦА- Вијеће Вишег суда у Подгорици усвојило је жалбу Специјалног државног тужилаштва и није прихватило јемство од више од 6,2 милиона евра за Петра Лазовића да би се браниио са слободе.

Јемство се састоји од хипотеке на непокретностима два правна лица, као и готовине од 100.000 евра коју је понудио отац окривљеног, саопштено је из Вишег суда, пренијели су подгорички медији.

Лазовић је у притвору од 18. јула прошле године, када је ухапшен у Подгорици по налогу Специјалног државног тужилаштва због сумње да је починио кривична дела стварање криминалне организације, неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, кријумчарење, недозвољено држање оружја и експлозивних материја и злоупотреба службеног положаја.

Крајем јануара ове године СДТ је подигло оптужницу против лазовића, Радоја Звицера и Слободана Кашћелана, који су означени као шефова кавачког криминалног клана.

 Оптужницом су обухваћени и полицијски службеник Љубо Миловић, Радоје Живковић, Никола Спасојевић, Милан Вујотић, Душко Рогановић, Радован Мујовић, Радован Пантовић и Никша Перовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана