Субота: Опоравак послије бруталног напада

Б92
Субота: Опоравак послије бруталног напада

Суботица - Алексеј Бојоговић и Валентин Селеза опорављају се након што су их двојица малољетника у Суботици напала, опљачкала и прегазила аутомобилом.

Двојицу младића у ноћи између петка и суботе на улицама Суботице напала су и малтретирала двојица малољетника, од раније познатих полицији.

Један од насилника је ухапшен, а за другим се још трага. Повријеђени се опорављају од тешких повреда које су им нанијете гажењем аутомобилом и ударањем.

Претучен, прегажен па опљачкан - све то доживео је осамнаестогодишњи Алексеј Бојоговић на улицама Суботице. Тврди да су га напала два младића из зеленог “фолксваген пасата” и покушала да му отму торбу.

- Они су тад кренули за мном - прво лагано, али пошто су видели да сам се успаничио и да сам брзо трчао, они су стали на гас и ја сам буквално био прегажен. Када сам се нашао под точковима, мислим да су кочнице стисли, ја сам једно 15 секунди клизао заједно да тим точковима, а онда су додали гас и прешли преко мене, прича Алексеј.

О свему свједоче и повреде карлице, браде и мноштво опекотина по тијелу. Бојоговић каже да је дуго дозивао помоћ.

- Шортс ми је био потпуно искидан, доњи веш ми је био искидан, мајица на леђима скроз - као да је неко пуцао у мене, каже он.

Сличну судбину доживио је и Валентин Селеза. По свједоћењу - исти нападачи су га шутирали, убацили у кола, па га избацили и прешли преко његове ноге.

Валентину је нога сломљена на десет мјеста, повријеђена му је глава, а на тијелу су видљиве посљедице батинања. Суботички градоначелник Модест Дулић тражи хитну реакцију полиције.

- Да се не генерализује, јер криминогено понашање, бахато и дрско нема национално обележје нити идентитет. Ради се о друштвеним аномалијама са којима друштво мора да се избори. Оно што је битно је да су починиоци од раније познати полицији и да се ради о људима који су повратници у кривична дела, навео је Дулић.

На најаве могућег организовања цивилних стража у Суботици, Модест Дулић каже да су оне легитиман начин организовања, али да би значиле и потпуни пораз државе у обрачуну са криминалом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана