Штрбац: Ухапшен Србин осумњичен за ратне злочине

СРНА
Штрбац: Ухапшен Србин осумњичен за ратне злочине

Београд - Хрватска полиција ухапсила је на граничном прелазу Батровци Мирка Жарковића, Србина са подручја Равних Котара, рекао је данас директор Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац.

Штрбац је новинарима у Београду, прије служења парастоса за Србе страдале у Равним Котарима 1993. године, рекао да ухапшеног Жарковића сумњиче да је извршио ратне злочине, али да се још не зна шта му се тачно ставља на терет.

"Био је дечко, школовани полицајац, почетком рата дошао је у Бенковац, ту је провео цијели рат. Вјероватно нешто везано за рад полиције у Бенковцу", рекао је Штрбац.

Он је прецизирао да је Жарковић ухапшен јуче када је кренуо са родитељима у завичај, у село Јагодња Доња, код Бенковца.

"Умјесто да Хрвати гоне своје починиоце из својих редова за злочине над Србима, имали смо јуче још једно хапшење. Жарковић је раније неколико пута ишао у Хрватску и није имао никаквих проблема", навео је Штрбац.

Он је додао да је полиција Жарковића одвела у Задар, па затим у Сплит.

"Његови рођаци су ми данас јавили да је пребачен у Сплит, јер је сад жупанијски суд у Сплиту надлежан за цијелу Далмацију", рекао је Штрбац, додајући да у току дана очекује више информација о Жарковићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана