Страшна трагедија у Загребу: Камион ударио дјевојчицу на изласку из школског аутобуса

Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Теретно возило у Загребу је ударило дијете. Преминуло је у петак на мјесту догађаја. Радници фирме чије је возило ударило у дијете су у шоку. Увиђај је завршио око 16 сати.

У тешкој прометној несрећи у Загребу погинуло је дијете. Ударило га је теретно возило.

Несрећа се догодила у петак око 12:40 у Улици Житњак.

Од становника те улице дознајемо да је дијете страдало након што је изашло из школског аутобуса. Наводно је дијете ишло у трећи разред.

"Излазило је из школског аутобуса с торбом на леђима. Ударио га је камион", казала нам је једна од становница улице у којој се догодила трагедија.

Једна комшиница је рекла како је у питању била дјевојчица.

Из фирме чије је возило у питању - сви су у шоку. "Ми вам превише не знамо. У превеликом смо шоку, то се не може описати, не можеш вјеровати да се тако нешто може догодити", описала је за Дневник.хр потресена радница.

Чланица мјесног одбора Житњак Сања Шутеј рекла је како је већ раније упозоравала на ову улицу.

 "У задње двије године стално им пишемо дописе и чак сам их и ја звала особно једно поподне, јер они не излазе. Тражили смо јачу опходњу баш због тога што овдје излазе камиони и што се лудира по овој цести“, нагласила је.

Власник фирме Марио Јертец тврди да овај камион није имао забрану прометовања тим правцем. 

"То је редовна цеста, само што је забрана носивости за одређену тежину возила, а ово је мали камион и он смије ту ићи“, рекао је.

Уживо с мјеста трагичног догађаја за Вијести у 17 сати Нове ТВ јавила се репортерка Амела Чилић.

"Трагедија се догодила када су се дјеца враћала из Основне школе Петрушевец. Дјевојчица се кретала у школском аутобусу. Изашла је на аутобусној станици, али је ишла иза аутобуса и на њу је из супротног смјера налетио камион приватне фирме и нажалост на мјесту је усмртио.
Свему су свједочила остала дјеца из аутобуса и, наравно, јако су потресена и шокирана.

Увиђај ће показати је ли се возач камиона кретао непримјереном брзином, али и ми сами који смо сами провели овдје неколико сати, видјели смо да овуда непрестано доиста пролазе камиони и многи од њих се доиста крећу пребрзо.

Пут је затворен за камионе веће носивости од 7,5 тона. Овај камион, чини се, није био те носивости, био је мањи, али до трагедије је ипак дошло.

Мјештани годинама упозоравају на ову цесту да је опасна, успјели су добити надлежне, међутим то није пуно ријешило ствари. Тражили су и камере прије неких шест мјесеци, то се до сада није догодило. Кажу да понекад чешће долазе патроле, но то није довољно.

Прије неких сат времена је завршио увиђај, до тада је ту био и општи државни адвокат која је рекла да ће дати више детаља када заврши увиђај, но отишла је без икакве изјаве медијима. Вјеројатно ћемо више детаља имати у 19 сати“, извијестила је репортерка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана